Джокович стигна 10-и финал в Рим

Сърбинът чака победителя от мача Шварцман - Шаповалов

Джокович стигна 10-и финал в Рим | StandartNews.com

Световният №1 в тениса Новак Джокович се класира за десетия си финал на "Мастърс 1000" турнира в Рим. Той победи норвежеца Каспер Рууд със 7:5, 6:3. За трофея Ноле ще срещне утре Денис Шаповалов (Кан) или Диего Шварцман (Арж), които играят тази вечер от 20,00 ч, а Max Sport1 ще излъчи мача. На четвъртфинала Шварцман надви миналогодишния шампион Рафа Надал, а Шаповалов се наложи в 3 сета над Григор Димитров. 

До момента Джокович има 4 трофея от турнира в Рим, като за последно го спечели през 2015 година. Освен това той игра финал в турнира в три от последните четири издания, но загуби последните си три финала. 

Джокович е лидер в класацията на ATP. Той има 282 седмици, като №1 в света (трети по този показател в историята). Сръбският тенисист има 17 победи в турнири от Големия шлем (трети в историята за мъже) - печели Откритото първенство на Австралия осем пъти, Уимбълдън пет пъти, US Open три пъти и Ролан Гарос веднъж. Общо той има 79 победи в ATP турнири (пети в историята). Освен това е бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин (2008). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай