Джокович и Надал в нова схватка. Този път за емблематичен имот

Двамата тенисисти искат да купят една и съща академия

Джокович и Надал в нова схватка. Този път за емблематичен имот | StandartNews.com

Със сигурност съперничеството между Новак Джокович и Рафаел Надал е едно от най-изразените на тенис корта. Двамата винаги са се изправяли един срещу друг в оспорвани мачове с голям залог. Този път обаче целта не са повече спечелени геймове, а имот.

Двамата тенисисти влизат в спор за собственост на една от емблематичните тенис академии - "Маноло Сантана рокет клуб" в Марбея, предава bTV.

Легендарният тенисист и основател на клуба, в който се тренира тенис и падел, почина в началото на декември 2021 г. Академията в момента е обявена за продажба, като и Ноле, и Матадора имат амбиции да се сдобият с нея. 

За Надал, като испанец, ще бъде въпрос на чест. Мануел Сантана е един от емблематичните тенисисти на страната. Той има 4 титли от Големия шлем от 60-те години на ХХ век. Двамата с Надал винаги са демонстрирали близки отношения, а през ноември миналата година Рафа гостува на терените и предложи да помогне за реконструкцията на централния корт. Плановете му са да присъедини "Маноло Сантана рокет клуб" към вече съществуващата негова академия. 

Джокович също е добре запознат с мястото. Именно там той проведе последни тренировки в Европа преди да отпътува за Австралия, а по-късно да бъде депортиран. Сърбинът е чест гост на кортовете и там провежда част от заниманията си. Също така неговият брат Марко работи в академията. 

Съперничеството между Надал и Джокович се ожесточи след Откритото първенство на Австралия. Тогава сърбинът не беше допуснат до турнира, а Надал спечели титлата. Испанецът оглави еднолично класацията за най-много титли от Големия шлем - 21. Ноле остана с 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай