Две операции за Марадона

Аржентинецът напуска мексиканския Дорадос

Две операции за Марадона | StandartNews.com

Диего Марадона напусна треньорския пост на малкия мексикански клуб Дорадос и ще се подложи на лечение, съобщава АФП. Аржентинецът ще претърпи две операции, обяви адвоката му Матиас Морла. Едната ще е на рамото, другата на коляното.

Марадона, който цял живот се бори с различни пристрастявания, предизвика иронични коментари, когато стана треньор в мексиканския щат Синалоа, известен с търговията на наркотици, а не с футбол.

Отборът му Дорадос, обаче, се справяше сравнително успешно и до последно имаше шанс да спечели промоция за мексиканската първа дивизия.

Марадона работи в Дорадос половин година и в типичен стил се забърка в редица скандали.

Мексиканската футболна лига го глоби, след като на една от пресконференциите след мачовете Марадона се впусна в реч в защита на президента на Венецуела Николас Мадуро.

След като отборът му загуби на дузпи финала на есенното първенство през декември, охранители трябваше да спират Марадона, който опита да се сбие с фенове на противниковия отбор, които му се подиграваха.

Легендарният футболист от 80-те беше изгонен на трибуните по време на един от мачовете, когато неотсъдена дузпа го накара да се впусне в нецензурна тирада по посока съдиите на двубоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай