Две нули между Сити и Арсенал. Ливърпул остава на върха!

Равенството на "Етихад" бе сред очакваните резултати

Две нули между Сити и Арсенал. Ливърпул остава на върха! | StandartNews.com

Манчестър Сити и Арсенал мзавършиха 0:0 в дербито на кръга във Висшата лига на Англия.

Равенство бе сред очакваните варианти преди мача. Тактическото надлъгване преобладаваше за сметка на головите положение, което доведе до първото шампионатно реми между двата тима от седем години насам.

Това равенство също така гарантира, че прекият конкурент на “гражданите” и лондончани, а именно Ливърпул, ще завърши кръга еднолично на върха в класирането. 

“Гражданите” са третият най-добър домакин в английския елит, а “артилеристите” са номер 1 по отношение на гостуванията. Именно лондончани спечелиха предишните два мача между двата тима - първо след изпълнение на дузпи за “Къмюнити Шийлд”, а след това и с 1:0 в първия им шампионатен сблъсък през тази кампания.

Мачът започна с домакински натиск, но гостите бяха тези, които отправиха първия удар. Това стана в 7-ата минута, когато Бен Уайт центрира към Жезус, след чийто удар топката мина встрани от вратата. Първият изстрел на Сити пък дойде в 16-ата минута, когато при центриране от корнер Аке стреля с глава, но топката се спря в дясното бедро на Давид Рая, който след това я прибра в обятията си.

В 25-ата минута се стигна до сблъсък между Щефан Ортега и Хавертц при борба за топката, но и двамата излязоха невредими. За сметка на това малко по-късно Аке напусна контузен терена, като беше заменен от Рико Люис.

В 31-вата минута Жезус стреля от границата на наказателното поле, с което направи втория си пропуск в двубоя. В 37-ата минута Холанд стреля неточно с глава след центриране на Йошко Гвардиол. Малко след това Родри също не направи добро отиграване с глава пред противниковата врата.

През вторлата част Сити в характерния си стил разиграваше в дълги периоди, но без резултат.

В 84-тата минута Холанд можеше да се разпише при корнер, но вместо това се размина с топката. Три минути по-късно Ортега отрази изстрел на появилия се от пейката Тросар, а последните два пропуска в това нулево реми бяха дело на Холанд в добавеното време.

Така Арсенал е втори в класирането с актив от 65 точки, а с една по-малко Сити заема третото място. Лидер е Ливърпул с 67 точки. „

В ранния мач днес "червените" спечелиха с 2:1 срещу Брайтън и се възползваха максимално от ситуацията на върха в класирането.

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай