Драма в Мадрид! Дузпите пратиха Атлетико напред

В редовното време и продълженията испанците надвиха Интер с с 2:1

Драма в Мадрид! Дузпите пратиха Атлетико напред | StandartNews.com

Отборът на Атлетико Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Играчите на Чоло Симеоне успяха да наваксат изоставане от първия мач, да изравнят в самия край на редовното време, а накрая и да спечелят след дузпи срещу Интер.

„Дюшекчиите“ победиха след наказателни удари на „Метрополитано“ и 2:1 в редовното време. Първият мач в Италия завърши 1:0 в полза на „нерадзурите“.

В 33-ата минута защитата на Атлетико Мадрид се пропука. След многоходова атака отляво, Николо Барела изведе Федерико Димарко в наказателното поле, той запази хладнокръвие, за да намери средата на вратата за 1:0.

Само две минути по-късно Антоан Гризман върна попадението за 1:1, преодолявайки Ян Зомер. Това бе попадение номер 36 за френския футболист в Шампионската лига, като това постижение е с едно повече от Единсон Кавани.

След 85-ата минута Атлетико Мадрид започна да оказва натиск, Мемфис Депай отправи коварен удар от наказателното поле, но топката се отби в левия стълб. 

Хвърлили всичко в атака, "дюшекчиите" успяха да стигнат до попадение в 87-ата минута. Коке пусна пас към Мемфис Депай, който с мощен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 2:1. Нидерландският национал се разписва в Шампионската лига за първи път от 7 август 2020 г. срещу Ювентус.

При изпълнението на дузпите, фаталната грешка бе направена от Лаутаро Мартинес, което прати Атлетико напред в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай