Драма! Легенда на тениса пред влизане в затвора

Какво се случва със знаменитата спортистка

Драма! Легенда на тениса пред влизане в затвора | StandartNews.com

Тежка драма за легендарна испанска тенисистка и една от най-добрите в света в историята.

Криминален съд в Барселона започна дело срещу легендарната испанска тенисистка Аранча Санчес Викарио и бившия ѝ съпруг Хосе Сантакана.

Двамата са обвинени в данъчни и финансови измами. В изявление преди стартиращия днес процес 51-годишната носителка на четири титли от Големия шлем сподели, че е фалирала и отглежда децата си със заеми. Прокуратурата изисква присъда от 4 години затвор и глоба от 8 640 евро.

Причината за всичко е дълг от 5,2 милиона евро към Банка Сабадел, заради който Санчес Викарио беше осъдена през 2009 г. Тогава тя плати чрез споразумение с Банката на Люксембург и програма за погасяване на възникналото ново задължение.

Според нея 50% от всички постъпления на бившата испанска тенисистка се превеждат директно към банката. Така първоначално са изплатени 2 милиона евро.

От 2012 г. този дълг не е погасяван и затова сега финансовата институция си търси парите по законов път. Задължението, заедно с лихвите, вече е нараснал на 7,5 милиона едро.

„Ще плащам цял живот. Печелех на корта с цената на хиляди пробягани километри, часове на тежки тренировки, жертви, лишения и много труд. Никой не ми е подарил нищо. Моето си е мое и децата ми ме мотивират да си го върна. Сега ги отглеждам със заеми от приятели…Не е справедливо. Изкарах доста, а нямам с какво да живея.

Това е тежък удар, който не съм очаквала. Грешката е моя, както съм казвала и преди. Влюбих се, доверих се и бях изиграна“, заяви легендарната тенисистка, който има два сребърни и два бронзови медали от олимпийски игри.

Аранча Санчес Викарио беше омъжена за Хосе Сантакана в периода 2008-2019 г. От този брак двамата имат две деца – дъщеря Аранча (родена през 2009 г.) и син Лео (2011 г.), пише Блиц Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай