Домусчиев: Взех Стойчо, защото не е с вирнат нос

Босът на "Лудогорец" се съмнява, че слушат телефона му

Домусчиев: Взех Стойчо, защото не е с вирнат нос | StandartNews.com

Разград. Взех Стойчо Стоев за треньор, защото не е с вирнат нос, разкри собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. "Той може би нямаше да успее в "Левски" или ЦСКА. Искахме човек, който да не идва от голям отбор. Има качества, но това не е единственото. Около него има добри играчи, подходяща среда. Тя е много важна", добави бизнесменът в интервю за "Нова тв". Той разясни и причината за успеха на "орлите": "Ние искаме да се развиваме. Гледаме всичко и се опитваме да взимаме хубавото. Онзи ден, когато бяхме във Валенсия, обядвах около четири часа с президента на тима. Всичко ми е интересно. Гледаме какво правят останалите. Не да копираме, но да вземем полезните неща. Нещо, което могат да направят "Левски" и ЦСКА".

Домусчиев е категоричен, че няма да купува акции на "червените", макар че не крие симпатиите си към клуба. "Имам сериозни причини. Това е конфликт на интереси. Предпочитам да дам някакви пари, нещо да се направи там. Всички, които си купуват акции, едва ли го правят с идеята, че ще спечелят пари. Купуват си ги, защото обичат клуба. Преценили са, че ЦСКА има мениджмънт, който с дадените пари може да постигне успехи", продължи той.

Бизнесменът засегна и отношенията си с Гриша Ганчев след скандалите на мача "Литекс" - "Лудогорец" за купата. "Нямаме закачка с него. Всеки си има идеология, начин на поведение и модел", смята обясни Домусчиев. За личния си живот пък каза: "Не ми остава много време да си видя семейството. Покрай футбола съм доста ангажиран, налагат се пътувания и срещи".

Домусчиев смята, че телефонът му е бил подслушван. "Не се считам за целунат от властта. Всяко ново правителство ме спряга, че съм човек на някой предишен управник. Сега чувам глупости, че аз финансирам протестите на феновете срещу правителството. По тая причина съм обект на внимание и ми подслушват телефоните. България не е сигурна държава. Когато имаш пари, можеш да бъдеш отвлечен, можеш да бъдеш натискан. Всичко може да се случи. От 15 години имам охрана. Предпочитам превантивно да взимам мерки", сподели босът на "орлите". Накрая той внесе яснота и около бизнеса си: "Няма да продавам Български морски флот. Сега има криза в шипинг пазара, но добре се развива нашият бизнес с фармацевтични продукти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай