Докато Гришо пирува, Надал тъгува

Какво става с бившия номер 1 в света

Докато Гришо пирува, Надал тъгува | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал няма да участва в Откритото първенство на Австралия заради мускулна контузия. Това разкри двукратният шампион в Мелбърн в социалните мрежи.

"По време на последния ми мач в Бризбейн усетих лек проблем в мускула, който ме притесни. В Мелбърн имах възможност да си направя ядрено-магнитен резонанс и имам микро разкъсване на мускула, не на същото място, където бе предишната контузия, което е добра новина. Към момента не съм готов да се състезавам на максимално ниво на натовареност в петсетови мачове. Ще отлетя обратно за Испания, където ще се видя с моя лекар, ще започна лечение и ще си почина", написа Надал в X.

Носителят на 22 титли от Големия шлем направи завръщане в тениса на турнира в Бризбейн тази седмица след близо една година извън кортовете заради контузия. Той записа две победи, преди да загуби в четвъртфиналите от Джордън Томпсън, след като изпусна три мачбола и получи мускулен проблем, припомня БГНЕС.

"Работих много здраво, за да се върна на корта и какво вече казах, моята цел е да бъда на най-доброто си ниво след три месеца. Тъжно е, че няма да мога да играя пред невероятната публика в Мелбърн, но иначе новините не са твърде лоши и всички в екипа оставаме положително настроени за предстоящия сезон. Благодаря за подкрепата и до скоро", допълни испанецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай