Дел Боске може да подаде оставка след провала

Дел Боске може да подаде оставка след провала  | StandartNews.com

Мадрид. Националният селекционер на Испания Висенте Дел Боске може да напусне поста си след отпадането още в групите на Световното първенство в Бразилия. Снощи испанците загубиха с 0:2 от Чили и след поражението с 1:5 от Холандия на старта вече нямат шанс да защитят титлата си.

След двубоя с Чили Дел Боске поздрави съперника, но относно бъдещето си начело на Испания не бе толкова словоохотлив.

"Бих искал да помисля какво точно се случи. Бих искал да имам време да обмисля нещата отново. Истината е, че сме заедно от 24 или 25 дни и тренирахме много добре. Изпитвахме затруднение да изберем титулярите, защото всички бяха във форма. Но второто полувреме срещу Холандия и първото срещу Чили бяха проблем", коментира Дел Боске.

"Започнахме в лежерно темпо, бяхме прекалено срамежливи, не достатъчно смели, а това е жалко, защото не го очаквах", добави той, като похвали играта на Чили.

"Мисля, че тимът ни е добър. Но трябва да вземем най-доброто решение за испанския футбол, а това се отнася също и за моята позиция", каза още Дел Боске.

"Мисля, че показахме характер въпреки отпадането ни толкова рано. Излязохме на терена да атакуваме, но не успяхме да се справим пред гола. Затова нямаме оправдание. Всички направихме каквото можахме. Имахме добри намерения, но нещо ни липсваше. Липсваше ни искрата в играта", добави селекционерът на Испания.

В последния мач в потока, Испания ще играе срещу Австралия в понеделник. "Кенгурата" също отпаднаха след загубата с 2:3 от Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай