Чудо по Великден! Стилиян в игра (ОБЗОР)

Чудо по Великден! Стилиян в игра (ОБЗОР) | StandartNews.com

Петров си върнал формата от преди четири години

Говорих с "Астън Вила", включвам се през лятото, заяви бившият национал

Нещо, което изглеждаше немислимо, се превръща в реалност. Стилиян Петров, който приживе беше признат за легенда на "Астън Вила", заяви, че иска отново да играе за любимия си отбор на професионално ниво. Близо 4 години, след като беше диагностициран с остра форма на левкемия и след като премина през мъките на химиотерапията, бившият национал на България е готов пак да излезе на терена. Оказа се, че освен мачлетата, които изигра за удоволствие в аматьорския "Уишъл Уондърърс", 36-годишният халф е провел специална 18-месечна тренировъчна програма.

Тя е протекла паралелно и с работата му с юношеския отбор на клуба, като междувременно той е свалил излишните килограми, натрупани покрай лечението. Стенли е готов отново да играе елитен футбол, независимо дали във Висшата лига, или във втора дивизия, ако отборът изпадне. Бъдещият план на футболиста от Монтана е да се включи в лятната подготовка на отбора и да спечели правото да бъде картотекиран за следващия сезон. Часове преди новината Петров е минал успешно последния медицински тест, който му дава картбланш да възобнови състезателната си кариера.

"Решил съм отново да се пробвам да играя футбол на елитно ниво", призна Стенли за радост на хилядите фенове на "Вила". "Изключително съм развълнувам! Наясно съм, че шансовете няма да са на моя страна и хората ще задават множество въпроси и ще се съмняват в моите способности. Но аз винаги съм вярвал, че ако човек работи неуморно, ще се усъвършенства, въпросът е в усилията, които влагаш. Физическото ми състояние вече е близо до онова, в което бях, когато спрях състезателната си кариера, така че нека видим какво ще се получи. "Астън Вила" остава мой приоритет", допълни Петров.

Той обясни и как конкретно ще стане това: "Заявих, че съм готов да започна с отбора в предсезонната му подготовка. При всички положения клубът ще има право на първи избор. Говорил съм с много лекари и с фитнес инструктори, всички дадоха мнения и взеха отношение и получих много положителни отговори. Общувам и с хора, които се опитват да възстановят предишния си живот, след като са изкарали лечение като моето. Трудно е и бъдещето изглежда мрачно, но искам да докажа, че има живот и след това. Вече съм на 36 години, но има футболисти, които играят до 38, 39, 40 години. От близо година и половина съм много близо до идеята да се върна на терена и страшно се вълнувам от мисълта за това. Дори и да не се получи, ще се пробвам", откровен беше Стилиян.

Холивудска звезда дава пари на "Вила"

Том Ханкс обяви, че е готов да инвестира в любимия си клуб "Астън Вила", за да помогне за спасяването му. Холивудската звезда, който откри страница в Туитър за загубени вещи, обясни: "Ще отворя кафе с книга, в която ще са фотографиите на всички загубени ръкавици и всичките приходи ще ги дам на "Вила". Актьорът, който е български зет и който спечели "Оскар" с образа на Форест Гъмп, беше на презентация на новия си филм "Холограма на Краля", но отдели няколко минути, за да обсъди любимия си клуб. "Да подкрепяш един футболен отбор е житейски урок, има и успехи, има и кризи и трябва да приемаш всичко", допълни Ханкс, който преди време обяви, че животът му няма да е пълноценен, докато не посети "Вила парк" в Бирмингам.

За теб само респект, пишат в мрежата

Социалните мрежи буквално изригнаха след новината, че Стилиян Петров ще се опита да се завърна на професионалния терен. Стотици положителни коментари само в рамките на минути задръстиха "Туитър". "Боец, джентълмен, модел за подражание, лоялност. Обичам те", пише негов фен. Друг добавя: "Разплаках се над кафето си след тази новина". Фен на "Вила", който не е стъпвал на мач на любимия си отбор от 20 години, написа, че ще отиде на стадиона, ако Стилиян се появи в групата за някой мач. "Емоционален момент за "Астън Вила" и Стилиян Петров. Това е истински мъж", пише друг фен. "Боец на терена и извън него. Заслужаваш да се върнеш", добавя още един привърженик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай