Чудо на "Стандарт" мачка на старта на "Странджа"

Чудо на "Стандарт" мачка на старта на "Странджа" | StandartNews.com

Гладна съм за още победи, закани се Светлана Каменова

Звездата от кампанията на "Стандарт" "Спортните чудеса на България" Даниел Асенов изнесе истинска боксова лекция на старта си за купа "Странджа". Европейският шампион от Самоков 2015 разби Клевис Врапи (Алб) в кат. до 52 кг. с 3:0 (30:27, 30:25, 30:27). Тайсъна от Кукорево показа отлична игра и даде сериозна заявка за добро представяне в турнира. "Играта ми беше смес от кубински и български стил", пошегува се Асенов след срещата. Младокът ще мери сили на 1/4-финалите с Автандил Чубабрия. Грузинецът се разправи с Омер Кос от Турция с технически нокаут във втория рунд.

Светлана Каменова също завоюва победа в първия си мач. Тя направи на пух и прах Алу Навел с категоричното 3:0. "Гладна съм още. И за победи, и за ядене. Това бе като тренировка за мен, нищо осбено. Още не съм влязла в турнира", заяви с усмивка нашенката. Помощник-треньорът в националния Палми Ранчев също похвали възпитаничката си. "Много добър мач. Страхотна техника и тактика", заяви той.

Самата Каменова призна, че неразбориите със Стойка Петрова оказват негативен ефект върху националите. На старта на състезанието европейската шампионка от Букурещ 2014 и Станимира Петрова бяха разменени в схемата и това стана повод за отпадането на Стойка. Самата Станимира показа, че гафът не я е разконцентрирал и победи в първия си двубой Антониа Папуцаки в кат. до 51 кг. Късметът също се усмихна на Световната шампионка от Корея 2014. Златната медалистка от игрите в Лондон Никол Адамс се прости със "Странджа"-та още на старта. Великобританката загуби от Рен Канкан (Кит) в изключително равностоен и оспорван мач. Съдиите не успяха да определят победител и се наложи да гласуват повторно. Друга българка също зарадва родните фенове. Габриела Димитрова наби туркинята Бузенас Какъроглу в кат. до 54 кг. и в следващата фаза ще се изправи срещу Анна Алимарданова.

Боксьор набута хотел с 3 бона заради тесла

Бившият световен шампион по бокс в супер средна категория Фьодор Чудинов се показа като истинска стипца. 28-годишният руснак и неговите хора напуснали хотела в Оберхаузен, в който бяха отседнали, без да платят сметката си, възлизаща на 3000 евро. Причината за грозната постъпка е загубата, която роденият в Братск боксьор претърпя само преди няколко дни срещу Феликс Щурм. Руснакът пласира повече чисти удари от съперника си и заслужаваше победата, но стана жертва на поредната съдийска тесла в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай