Чудо! Наказват футболист заради нарушена карантина

От "Левски" ще глобят играча

Чудо! Наказват футболист заради нарушена карантина | StandartNews.com

"Левски" ще влезе в историята на футбола ни като първия клуб назакал свой футболист за нарушена карантина за коронавирус. Това става на фона на редицата заразени не само при "сините", а и в останалите големи клубове. Заради 12 заразени с коронавирус в "Левски" бе отложено вечното дерби с ЦСКА-София. Според "Мач Телеграф" нарушилият карантината от "сините" е Илия Димитров. Той бил видян от шеф на ЦСКА да пуши наргиле в заведение в Студентски град по време в което е трябвало да е под карантина. При доказване на нарушението на карантината футболистът може да бъде подведен и под съдебна отговорност, като наказанието е до 3 години условна присъда.

Ето и официалното съобщение от "Левски".

Левскари,

Във връзка с инцидента с наш футболист този уикенд, свързан с неспазване на противоепидемичните и карантинните мерки в условията на извънредна епидемична обстановка, ръководството на „ПФК Левски“ заявява, че въпросният футболист ще понесе своята санкция за уронване престижа на клуба в съответствие с вътрешно клубния правилник.

Смятаме, че за безотговорното си поведение футболистът трябва да понесе своята отговорност, предвидена и от законодателството в Република България.

Още по темата: Балонна система ще спаси футбола ни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай