"Челси" приготви €500 млн. за Меси

"Челси" приготви €500 млн. за Меси | StandartNews.com

Асът не напуска заради обещание към покоен треньор

Истерията около евентуален трансфер на Лео Меси в "Челси" се засилва. Според западни издания Роман Абрамович ще извади общо 500 милиона евро за 6-годишен договор на аржентинеца в Лондон. Половината ще отидат за "Барселона". Останалите ще са заплатите на Лео на "Стамфорд бридж".

Интересното е как "Челси" ще заобиколи финансовият феърплей на УЕФА. Абрамович очевидно е решил и този проблем, като е дал нареждания да бъде намален персоналът при "сините". Вероятно ще бъдат продадени някои играчи. Освен "Челси" интерес към Меси имат и "ПСЖ" И "Манчестър Сити". И двата клуба обаче бяха санкционирани от УЕФА за нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

Холандец пък разкри, че Меси щял да се махне от Испания още преди две години. Лео останал в "Барса" заради обещание към Тито Виланова. Това е теорията на бившия помощник на Франк Рийкард на "Ноу Камп" - Хенк тен Кате. "Доколкото съм запознат, проблемите започнаха още преди две години. Меси е все още в "Барселона" само защото обеща това на Тито Виланова на неговия смъртен одър", каза Тен Кате пред холандския вестник "Телеграф".

"Но според мен трансфер на Меси ще бъде в интерес на всички. Лионел е в "Барселона" от доста време и се нуждае от ново предизвикателство. Той все още струва много, но оттук нататък цената му ще пада. Меси е на съвсем различно ниво през последните десет години, но не съм сигурен дали ще може да се върне към най-доброто. Не е нормално да блестиш десет години, както го направи той. И ако трябва да съм честен, Лео дори не показа най-доброто от себе си миналия сезон, макар показателите му да бяха страхотни", допълни Тен Кате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай