Чех спечели тенис-турнира „Стара Загора къп”

Чех спечели тенис-турнира „Стара Загора къп” | StandartNews.com

Стара Загора. Поставеният под номер 1 чех Роман Йебави спечели международния турнир по тенис „Стара Загора къп". Състезанието е от сериите "Фючърс" на ITF, с награден фонд 10 хиляди долара. На финала в неделя чехът победи със 7:5 и 6:4 българинът Димитър Кутровски, който участваще с "уайлд кард". 25-годишният софиянец започна по-добре и на три пъти повеждаше с пробив, като при 5:4 дори сервираше за първия сет, но допусна обрат след час и 45 минути игра.

Кутровски все пак си осигури 10 точки за класацията на АТP и 848 долара, но не успя да спечели втора титла в кариерата от турнирите на ITF в шестия си финал.

В Стара Загора дойдоха националите Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов. Участваха и много млади родни таланти, което е традиция в тези турнири. Всички най-добри български тенисисти, включително и Григор Димитров, са започнали своя път в международните турнири именно от такива състезания, припомнят доволни домакините.

Това е петото състезание от календара на Международната тенис федерация (ITF), което се провежда в България през тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай