Бум на Ковид в ЦСКА 1948

10 футболисти са дали положителни проби

Бум на Ковид в ЦСКА 1948 | StandartNews.com

Бум на Ковид в ЦСКА 1948. 10 футболисти на столичния тим са дали положителни проби за коронавирус, заразени са и членове на спортно-техническия щаб, обявиха от клуба.

Това означава, че следващите 3 мача на ЦСКА 1948 - с "Локомотив" Пловдив, ЦСКА и "Арда", по всяка вероятност ще бъдат отложени.

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19.

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за COVID-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат. ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация", написаха от ЦСКА 1948 на официалния си сайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай