Браво, момчета! Бой над арогантните македонци

Спечелихме в Скопие срещу РС Македония с 1:0

Браво, момчета! Бой над арогантните македонци | StandartNews.com

Този път наистина. Браво на националния отбор на България! Поводът за тези забравени думи бяха лошите резултати и особено 25-те поредни мача без победа в гостуване.

Сега обаче "лъвовете" постигнаха втори пореден успех при новия треньор Младен Кръстаич. 1:0 в Скопие срещу РС Македония, в последен мач от групата в турнира Лига на нациите.

Отличен финал, макар и само за престиж, но с предпоставки за повече усмивки за родния футбол..

Още преди да започне двубоят се усещаше напрежението на стадион "Тоше Проески". Северномакедонските привърженици на домакините освиркаха химна на България. Бяха озверели в омразата си, което  бе унизително. Но всичко се връща.

Още в 14-та минута - зиректен червен картон за Тодор Тодоровски, който влезе грубо в краката на Марин Петков и реферът го прати под душовете!

Това със сигурност улесняваше задачата на нашите играччи в срещата. Но мачът бе груб, български играчи също получиха картони. 

Огромен пропуск! В 28-та минута го направи Десподов, озовал се в отлична позиция пред вратата на домакините, но явно не очаквал ситуацията. Грубиянщините продължиха и само паузата предовтврати нов червен картон на някои от двата тима.

Численото превъзходство обаче си каза думата и нашите поведоха в 50-та минута чрез Десподов!

Вожеше да има и втори удар след това - Недялков се озова сам на задната греда и стреля с глава, но бранител на домакините изчисти от голлинията!

Македонците се стреснаха и дадоха отговор Алиоски стреля от воле с левия крак, Наумов нямаше шанс да отрази удара, но Вальо Антов се оказа последна преграда пред гола!

До края на мача нашите момчета имаха и нервни моменти, но удържаха и спечелиха срещата. В крайното класиране заехме второто място в групата, след победителя Грузия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай