Браво! Гришо отива на осминафинал в Барселона

Българинът надигра Федерико Кория

Браво! Гришо отива на осминафинал в Барселона | StandartNews.com

Григор Димитров успя да се класира за осминафиналите на турнира по тенис в Барселона след двудневна битка с Федерико Кория. Хасковлията се наложи над аржентинеца с 4:6, 6:3, 6:4 и чака победителя от срещата между Стефанос Циципас и Иля Ивашка, съобщава Gong.bg.  В доиграването днес условията бяха много тежки, като освен дъжд, имаше и силен вятър.

Григор започна с отличен сервис, но след това Кория дръпна с 30:15. Отлична игра на българина доведе до гейм-бол в негова полза, но грешка от форхенд доведе до 40:40. Григор намери линията с предната страна на ракетата и си заслужи преимущество, след което с още един форхенд свърши работата за авантаж, а аржентинецът избяга от бекхенда си и прати топката в мрежата в следващата размяна - 5:3.

Аржентинецът подаваше, за да остане в срещата. Гришо поведе с 30:15. Кория обаче подобри играта си, а се възползва и от грешка на Григор, за да стигне до 4:5. 

Двамата размениха по една точка в десетия гейм. Последва дълго разиграване, при което Кория прати топката в аут за 30:15. Непредизвикана грешка от бекхенд на Димитров обаче направи 30:30, но с бекхенд по правата хасковлията стигна до мачбол. С отлична атака сервис-мрежа Димитров стигна до победата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай