Браво! България победи и Полша на Евроволей 2021

Изключително представяне на "лъвиците"

Браво! България победи и Полша на Евроволей 2021 | StandartNews.com

С феноменална игра България срази Полша и завърши на първо място в групата си на Евроволей. "Лъвиците" направиха обрат за 3:1 гейма (18:25, 25:21, 25:21, 25:23) и записаха четвърти успех от началото на шампионата.

Единствената загуба на тима ни в груповата фаза е от Германия (2:3).

Така на 1/8-финалите отборът ни ще се изправи срещу Швеция. Срещата е в събота, отново в зала "Колодрума" в Пловдив, съобщи bTV.

Срещата започна динамично, с добри разигравания и от двете страни на мрежата. Полякините бяха компактни в защита, не позволяваха на топката на падне на земята. Освен това работеше и блокадата на съперничките ни и сравнително бързо те поведоха с 8:3. "Дружина полска" доминираше, а "лъвиците" не можеха да наваксат дори точка от пасива си - 17:10.

Иван Петков опита да промени представянето ни с пускането в игра на Ева Янева, но това не доведе до нужния резултат. Полша спечели първия гейм с 25:18.

През втората част нeщата коренно се промениха. Играта на българките започна да се получава и след няколко добри блокади и мощна забивка на Гергана Димитрова тимът ни поведе с 9:8.

След отлична серия на разпределителката ни Лора Китипова на начален удар "лъвиците" вече имаха аванс от пет точки - 14:9. Волейболистките на Полша сякаш загубиха концентрация и все по-често започнаха да изпращат топката в аут. Междувременно отлична блокада на Христина Вучкова направи резултата 20:15. До края българките не изпуснаха преднината си и изравниха след 25:21.

"Лъвиците" стартираха третия гейм колебливо, но бързо влязоха в ритъм и с три поредни точки настигнаха полякините - 5:5. Това бе най-оспорваната част, като двата тима постоянно се догонваха в резултата. В заключителните моменти обаче българките бяха безгрешни и поведоха с 2:1 след 25:21.

Надлъгването продължи и в четвъртия гейм. Момичетата на Иван Петков, изглежда окрилени от страхотната подкрепа на българските фенове, печелеха наглед невъзможни топки и триумфираха след 25:23.

Най-резултатна за победата бе Емилия Димитрова с 24 точки, а Елица Василева се отчете с 21.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай