Божинов все пак дебютира за Пескара

Нападателят пропуска да вкара при загубата от Специя

Божинов все пак дебютира за Пескара | StandartNews.com

Българският футболен нападател Валери Божинов дебютира за италианския втородивизионен Пескара. Това стана при загубата на отбора като гост от Специя с 0:2 в среща от 27-ия кръг на Серия Б. 34-годишният Божинов влезе като резерва в 70-ата минута на мястото на Рикардо Манейро. Четири минути преди края той отправи първия си удар към вратата, но шутира неточно. 
За домакините от Специя пълни 90 минути игра българският нападател Андрей Гълъбинов, който беше един от най-добрите за своя тим.
Специя спечели мача с автогол на Дженаро Сконамилио в 49-ата минута и попадение на Емануел Джеси в 60-ата. На 23 февруари Божинов не игра нито една минута за Пескара, но получи червен картон от пейката. След победата Специя заема четвърто място в класирането с 44 точки, докато Пескара е на 11-а позиция с 35.

„За съжаление ни липсваха много футболисти. Жалко, защото след победата в дербито с Асколи искахме да затвърдим с успех и днес (вчера б.р.). Сега трябва да гледаме напред, да тренираме и да опитаме да запишем точки срещу лидерите“, каза след мача Божигол. - „Моето ниво? Ще го оценяват други. Аз съм добре, на разположение на треньора и готов да помогна на Пескара. Убеден съм, че отборът има потенциал и с помощта на феновете можем да се справим добре. Въпреки че ситуацията е тежка, защото ни липсват много футболисти. Трябва да сме позитивни“, завърши Божинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай