Божинов: Бяха ме отписали, но доказах, че съм жив

На Биляна много й харесва Враца, за Коледа сме на Мавриций, разкри звездата

Божинов: Бяха ме отписали, но доказах, че съм жив | StandartNews.com

- Валери, как ще коментираш полусезона за теб и Ботев Враца?
- Аз съм много доволен и очарован от полусезона. Изцяло позитивен. Все пак Ботев е новак в Първа лига. Постигнахме много успехи, спечелихме 24 точки. Направихме и победа над Левски. Това е нещо голямо. Написахме част от историята на този клуб. С ръка на сърцето мога да кажа, че това е един от много позитивен полусезон. Но трябва винаги да се гледат позитивите. Е да, направихме и слаби мачове, особено последните. Това е нещо нормално, в такъв отбор да има спадове. Опитът ни липсваше в последните три мача. Но аз съм доволен, като лидер на този отбор. Играем за града, за кмета, за футболистите. Поклон пред феновете ни.
- Ти лично как се чувстваш след трудния период за теб, в който не игра доста време официални мачове?
- За съжаление, не исках да свършва първенството. Във форма съм, а както знаете, в такъв ритъм се влиза с постояннство, с мачове. Играеш ли, постоянно вдигаш и летвата, и формата си. Но това е положението. В такава държава живеем. Условията не позволяват да се играе футбол целогодишно.
- Ще останеш ли в Ботев и след Нова година и какво е твоето желание за продължение на кариерата? Отказа на гръцки отбор наскоро.
- Моето желание е да остана. Ако не дойдат добри оферти, разбира се. Ще се прибера във Враца и ще започна подготовка, ако не дойдат такива. 

Нашата цел е да останем в елита 

и искам да помогна да осъществим това. Според мен трябва и да се подсилим. 
- Може би най-голямата победа, която постигнахте бе срещу Левски на "Герена". Разкажи за този мач, беше ли ти тежко?
- Различно беше! Тежко беше да играя срещу отбор, който ми е на сърцето. От 35 години Ботев Враца не бе побеждавал там. С този мач оставих моето има в историята на този клуб. Показах, че Валери още го може. Те бяха отписали Валери, но 

Валери доказа, че трябва бъде оценяван

А Валери е жив, защото се раздава. Респект към цяла синя България. Яд ме е за мача с ЦСКА. Ако бях вкарал дузпата нещата щяха да се развият по друг начин. Но това е футболът.
- Целиш ли отново да бъдеш повикан в националния отбор?
- Г-н Хубчев ще прецени, но аз искам. Голям престиж е. Искам го много! Но има си хора, които определят.
- Как ще коментирате футбола ни, развива ли се нагоре или надолу?
- За мен се развива в положителна посока. На БФС искам да благодаря. Боби Михйайлов много го критикуват, но той много работи за нашия футбол. Не е така, както го изкарат повечето хора, той е страхотен човек. Лишава се от много неща, но го поздравявам. За мен футболът ни се издига нагоре. Всички искат да привличат български футболисти, това означава, че нашите играчи се събуждат и имаме място. Трябва да докажем, че имаме място и в чужбина.
- Кой трябва да е футболист на годината?
- И Десподов, и Гошо Петков заслужават. Не знам какви трябва да са критериите, но лично за мен Тошко 

Неделев най-много заслужава да е номер 1

Пак казвам, това е мое мнение. Той е момче, което го заслужава. Показаха невероятно израстване през тази година. Тошко се превърна в истинския лидер на Ботев Пловдив. Направи и много силни мачове за националния отбор.
- Във Враца намери време и за забавление, подкара снегорина, разкажи за тази ситуация?
- Звъннаха ми от БКС-то във Враца. И ме поканиха да си направим шега. Все едно, че ще чистя терена. Чисто от гледна точка и на реклама, но беше емоция за хората. Но аз не съм чистил снега, просто се снимах. Беше много забавно.
- Къде ще празнуваш Коледа. С твоята половинка ли ще си?
- С Биляна ще пътуваме за Мавриций. Там ще има и други мои приятели. Ще си почина добре. Зареждам батериите. И ще видим какво ще стане!
- Какво искаш да ти се падне от баницата?
- Най-вече щастие, здраве и късмет. Това е най-важното. Без това няма как.
- Харесва ли й на приятелката ти Враца?
- Харесва й! Мога само да им благодаря на хората. Много ни се радват в града.
- Да очакваме ли нов видео хит и взаимства ли някого това, или е твой патент?
- Не, това беше преди и винаги съм го правил за забавление. Всичко, което правя, е с емоция, сърце!  Сега съм далеч съм от тези неща. Концентрирал съм се! Без труд и борба, няма успех. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай