Ботев (Враца) отнесе и Септември

Валери Божинов и компания влязоха в топ 6

Ботев (Враца) отнесе и Септември | StandartNews.com

Ботев (Враца) записа четвърта поредна победа в Първа лига. Този път жертвата в жертва на Валери Божинов и компания се превърна Септевмври. Врачани надиграха столичани с 4:1 в сблъсък от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Тон за категоричния успех на врачани даде Валери Божинов, който откри резултата в 26-ата минута. Малко след това Дарко Глишик си отбеляза автогол. В 42-ата минута Крис Гади върна надеждите на тима от София, но само за паузата между двете части. В 56-ата минута Даниел Генов върна преднината от два гола за "зелените", а Емил Стоев оформи крайния резултат на стадион "Христо Ботев".

Така момчетата на Сашо Ангелов се изкачиха на шеста позиция в класирането. Тимът събра актив от 24 точки, колкото има и отборът на Черно Море. Септември продължава да е на 13-то място с едва 10 пункта.

Срещата във Враца започна по-добре за гостите от София. Още в 3-ата минута Фабиано Алвеш комбинира с Крис Гади и нанесе хубав удар от дистанция, но страничния стълб попречи на топката да се оплете в мрежата и излезе в аут.
В 26-ата минута Валери Божинов бе оставен непокрит в наказателното поле и от близка дистанция матира Янко Георгиев. Опитният нападател на "зелените" опита да стреля с глава, но топката се удари в крака му и влетя във вратата на Септември. Две минути по-късно отборът на Христо Арангелов направи груба грешка в защита. Вратарят на Ботев изпрати топката напред, където бранителите на тима не успяха да се разберат. Бенга изрита кълбото в тялото на Дарко Глишик и по този начин влезе за втори път в мрежата на Янко Георгиев. В 42-ата минута столичани върнаха едно попадение. Автор бе Крис Гади, който получи удобно подаване от Асен Чандъров и с точен удар върна интригата на стадион “Христо Ботев”.

След почивката домакините бяха по-настъпателни. В 56-ата минута Даниел Генов сложи край на спора и ознаменува отличната си игра и с попадение. Той се футболист на Ботев се разписа след прекрасен шут от дистанция.

В 62-ата минута обстановката се нажежи и два червени картона получиха Йордан Апостолов и Асен Чандъров. Причината бе съприкосновение между двамата, което премина рамките на нормалното. Първоначално играчът на Ботев пръв блъсна с ръка съперника си, при изправянето от терена и двамата се спречкаха, поради което бяха изгонени от Никола Попов.
В 78-ата минута Андреас Васев центрира отдясно в наказателното поле към Домовчийски, който опита изстрел, Янко Георгиев изби коженото кълбо към непокрития Емил Стоев, който реализира със силен удар от близка дистанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай