Ботев (Вр) измъкна точка на Славия в София

"Белите" поведоха с 2:0, но не победиха

Ботев (Вр) измъкна точка на Славия в София | StandartNews.com

Славия пропиля два гола аванс и направи домакинско 2:2 срещу Ботев Враца в първия мач от шестия кръг на футболната efbet Лига.
Гостите започнаха по-добре и още в четвъртата минута Доминик Янков стреля опасно от дъгата пред пеналта, но Георги Георгиев плонжира в ляво и изби с една ръка.
В 12-ата минута Ботев беше много близо до откриване на резултата, но Валери Домовчийски удари страничната греда с удар от десетина метра след центриране от корнер от дясно. След силните начални минути Славия се възползва от първата си по-опасна атака и поведе. В 38-ата минута при контраатака, започната с дълга топка от вратаря Георги Георгиев, Давид Рибейро изчисти лошо в половината на гостите, Галин Иванов овладя и изведе Цветелин Чунчуков в чиста позиция в ляво в пеналта, а нападателят на домакините хладнокръвно реализира.
Столичани удвоиха преднината си при спорна ситуация в 59-ата минута. Георги Йомов беше изведен в дясно в наказателното поле и реализира с удар по тревата от десния ъгъл на наказателното поле. При попадението останаха сериозни съмнения за засада на голмайстора на "белите".
Ботев все пак отвърна бързо и в 65-ата минута Доминик Янков намали на 1:2 с прецизен удар по тревата от 20 метра.
В 79-ата минута гостите изравниха. Резервата Мирослав Будинов вкара с глава след центриране от ляво на Янков.
Славия пропусна златен шанс да поведе в 85-ата минута.Йомов намери Галин Иванов в добра позиция, но той стреля край целта почти от точката на дузпа.

Малко по-късно подобна комбинация след пробив на Йомов от ляво отново завърши с удар на Иванов от десетина метра, но пак край целта.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай