Борисов: Боксьорите са най-миролюбивите хора

Борисов: Боксьорите са  най-миролюбивите хора | StandartNews.com

Представителите на бойните спортове са най-миролюбивите хора, защото си изкарват енергията в залата, те са джентълмени, заяви Бойко Борисов при освещаването на боксовата академия на Кубрат и Тервел Пулеви. "Дойдохме не да уважим събитието, а да благодарим на тези момчета, обясни премиерът. - Чест е за мен да ви поздравя и да ви кажа, че скоро и метрото ще стигне до вашата зала и децата ще могат да идват без проблеми, за да тренират."

Освещаването на спортната зала, на което присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, спортният министър Красен Кралев и плеяда спорни личности, беше извършено на самия ринг от отец Андон Шавулев, който се оказа професионален треньор по бокс. "Дано един ден оттук излезе голям шампион, по-голям от мен", пожела си Кобрата. Фандъкова обеща още 1,5 млн. лева за детско-юношеския спорт в столицата.

Любопитен епизод украси церемонията. За близо минута премиерът и придружаващите го официални лица останаха заключени в една от тренировъчните стаи на академията и Кубрат, който закъсня, трябваше да разтресе вратата с няколко крошета, за да бъде чут отвътре. С общи усилия той и бодигардовете на Борисов отвориха вратата и домакинът успя да посрещна госта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай