Борис Бекер е новият наставник на Джокович

Борис Бекер е новият наставник на Джокович | StandartNews.com

Борис Бекер ще бъде новият треньор на първата ракета на Сърбия Новак Джокович, предаде Би Би Си.

"Много съм развълнуван от възможността да работя с него. Той е истинска легенда, има изключителни познания в тениса. Опитът му ще ми помогне да спечеля нови трофеи от Големия Шлем и други турнири. Освен това Борис е
страхотен човек и съм сигурен, че ще се включи в нашия екип по най-добрия възможен начин", казва 26-годишният Джокович за предстоящия сезон с новия наставник.

46-годишният Бекер ще поеме щафетата от дългогодишния треньор на Ноле - Мариан Вайда, който все пак ще остане в треньорския щаб.

Германецът ще пътува с Джоко за всичките четири турнира от Големия Шлем следващата година, стартирайки от Откритото първенство на Австралия през януари.

Борис Бекер стана най-младият тенисист в историята, когато спечели "Уимбълдън" на 17 години, а в кариерата си има общо 64 титли. През октомври Ноле загуби първото място в световната ранглиста, на което в момента е Рафаел Надал, въпреки че имаше силна година, и има какво да научи от тенис гуруто Бекер.

"Моята цел за 2014-а година е да играя най-добрия си тенис и да бъда във форма за турнирите от Големия шлем и турнирите "Мастърс". Тези състезания са най-важните в нашия спорт и искам да покажа своите умения именно там. Сега отборът е много по-силен и се надяваме на максимално добри резултати", каза още номер 2 в световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай