Борец тръшна Гришо и Кобрата

Джипове "Great Wall" за спортист и треньор на годината

Борец тръшна Гришо и Кобрата | StandartNews.com

София. Иво Ангелов е Спортист номер 1 на България за 2013 г. Борецът спечели в конкуренцията на Григор Димитров и миналогодишния първенец Кубрат Пулев. Тази година перничанинът взе златни медали от световното и европейското по борба класически стив в кат. до 60 кг. Ангелов събра 1392 т., 61 повече от втория Григор Димитров. Трети остана Кубрат с 961.

Ангелов бе награден от кмета на София Йорданка Фандъкова. "Много хора ми казваха, че няма невъзнаграден труд и ако даваш всичко за нещо, то ще стане", обяви просълзеният шампион от сцената на Военния клуб. "Казват, че 13 е фатално число. За мен обаче 2013 г. беше много успешна. На 1 януари се роди дъщеря ми Яна, след това спечелих европейската и световната титла, а сега получавам и наградата за спортист на годината", добави той. "Имам още една мечта, за която ще се боря със зъби и нокти - през 2016 г. да спечеля олимпийско злато", завърши Иво.

Григор Димитров не присъства на церемонията. Наградата му взе съпругът на Екатерина Малеева - Георги Стоименов, който е ментор на тенисиста.

Организаторите на церемонията бяха решили хората, които награждават призьорите от челната десетка, да са техни близки. Кубрат получи статуетката от брат си Тервел, а четвъртият - Цветан Соколов, отсъстваше и на сцената се качи майка му Йорданка.

Шефът на федерацията по щанги Неделко Колев награди шестия Иван Марков. "След европейското в Тирана хванах бас с треньора Иван Иванов, че Марков ще влезе в десетката, и спечелих", обяви той. Половинката на атлета Георги Иванов Андриана Бънова пък се качи на сцената със сина им Виктор. Десетката затвори гребкинята Станилия Стаменова. Майка й Стефка разкри, че още 16-годишна дъщеря й домъкнала цял бор в къщата им и започнала да си дялка лодка.

За треньор номер 1 беше избран наставникът на класиците Армен Назарян. Наградата си той получи от папата на щангите Иван Абаджиев, изненадващо появил се в залата. "Благодаря на Гриша Ганчев, че ме доведе в България и постигнах толкова успехи", каза Назарян. "Бил съм два пъти олимпийски и три пъти световен шампион по борба, но не ме избраха за Спортист на годината. Сега обаче взимам тази за треньор, което ме прави изключително щастлив", добави той.

Иво Ангелов и Назарян ще получат и чисто нови джиповете "Great Wall".

За поредна година колите са осигурени от министерството на спорта и тотализатора. Очаква се ключовете да им бъдат връчени лично от министър Мариана Георгиева.

Редица легенди на родния спорт се появиха във Военния клуб - Иван Абаджиев, Боян Радев, Сашо Томов, Вальо Йорданов, Йордан Йовчев и др.

Водещи на церемонията бяха Ивет Лалова и певецът Орлин Павлов. Наградите пък раздаваше Мис Национален отбор по футбол Тереза Райкова. След събитието красивата плевенчанка тръгна за "Арена Армеец", където снощи бе концертът на "Скорпиънс".
Домакините се бяха погрижили партито да е класно. Присъстващите замезваха с яйца от пъдпъдък, суши в консерва, хапки с големината на стотинка и шишчета, хайвер и сьомга.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай