Борбата загива, обяви легенда

Борбата загива, обяви легенда | StandartNews.com

Един от най-титулуваните български спортисти и легенда в класическата борба Александър Томов заяви пред "Стандарт", че този спорт върви към гибел. Трикратния олимпийски медалист остана разочарован и от колапса, който претърпя държавното ни първенство по борба. Най-добрите ни състезатели в класическа борба отказаха участие в надпреварата, след като заявиха, че са болни. На държавното ни първенство не игра и Станка Златева, поради контузия.

"Не е това, което е било. Най-добрите ни състезатели пропускат първенството. Кой контузен, кой болен. Всеки си намира оправдания. Не смятам, че е реално. Лошото обаче е това, че няма конкуренция между тях. Трябва да има повече състезатели, да се създава обликът на борбата", заяви с тъга към любимия си спорт Томов.

"Все пак от тях има само десетина човека на заплата. Всичко друго са ученици. Няма тази подготовка, която трябва да има", добави още легендата в класическата борба. Все пак петкратният световен и европейски шампион остана оптимист за предстоящата Олимпиада в Рио. "Вече имаме квота в класическия стил. Ще имаме и още една две. И за класическата и свободна борба и за жените. Важното е да има медали. Но за да се подготвят за Рио, трябва да има конкуренция. Не само да се борят по двама души в категория. Те не могат да се развиват. След като те не могат да се класират тук на турнирите, какво да им кажа. Желая им успех. Израснал съм с борбата. Знам само, че без труд и борба няма успехи", завърши легендата Александър Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай