Бомба за Моуриньо! Поема ли Ливърпул?

Юрген Клоп обяви през януари, че напуска Анфийлд

Бомба за Моуриньо! Поема ли Ливърпул? | StandartNews.com

Въпреки че не беше споменат като фаворит за поста, Жозе Моуриньо вече е сред най-сериозните кандидати да поеме Ливърпул. Сегашният мениджър на клуба Юрген Клоп обяви през януари, че напуска Анфийлд и тогава започна наддаването кой ще го наследи.

Основният фаворит беше Чаби Алонсо, а след като той удължи договора си с Байер, всички се насочиха към треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим. Сега и при него ситуацията не е ясна, затова английските букмейкъри намалиха наполовина коефициента за Моуриньо да поеме Ливърпул.

От вчера той е 25. Все още Аморим е първи избор на букмейкърските къщи, следван от Арне Слот от Фейенорд, Роберто де Зерби от Брайтън, Гари О'Нийл, Томас Тухел, Томас Франк, Унай Емери и Андони Ираола, но разликата между тях и Моуриньо не е голяма, пише "Труд".

Всичко това беше подхранвано от изявлението на новия изпълнителен директор Майкъл Едуардс, който каза, че клубът може да "вземе смело, а не популярно решение". Евентуалното участие на Моуриньо би било смел ход предвид историята му с Ливърпул и факта, че той не е любимец на феновете на "червените", първо от времето, когато беше начело на Челси и след това - поради годините в Манчестър Юнайтед.

Моуриньо е без работа, откакто беше уволнен от Рома през януари, а във Висшата лига освен Челси и Юнайтед той ръководи и Тотнъм. Последният успех на португалеца в английското първенство е от 2015 г., когато той спечели шампионската титла с Челси, трета за него в първенството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай