Болт събра 300 журналисти в Пекин

Болт събра 300 журналисти в Пекин | StandartNews.com

Най-бързият човек в света Юсейн Болт (Ям) събра 300 журналисти на първата си пресконференция в Пекин. Звездата бе представен последен от всички асове на Ямайка.

Типично в свой стил Светкавицата се пошегува с водещия Колин Джаксън (бивш световен рекордьор на 110 м с препятствия), като го попита може ли да седне. След това той изчетка домакините, като си спомни за участието си на Олимпиадата в Пекин 2008, когато спечели златните медали на 100, 200 м и 4 х 100 със световни рекорди.

„Имам само хубави спомени от Олимпийските игри в Пекин. Първо, беше привилегия за мен да бъда тук тогава. Имах и рожден ден на 21 август, имаше парти. И сега се радвам да съм отново тук, каза Болт, но добави че утре няма да прави купон за 29-ия си рожден ден, а ще го остави за след световното. – В Пекин 2008 подобрих един смятан за вече рекорд – този на 200 м на Майъл Джонсън. Разбира се, той ме поздрави след това. Срещнах го на летището, всъщност. От Пекин 2008 насам съм променен. Научих много през годините. Мога да кажа, че съм по-опитен. Няма да кажа остарял."
Болт успокои журналистите, като заяви, че се чувства напълно здрав.

„Треньорът ми е щастлив, което значи, че сме готови за битка. Имах лека травма, която обаче не ми позволяваше да използвам цялата си сила, имах слабост в краката. Всичко идваше от кръста. Затова се наложи да посещавам лекар. Наложи се да гледам как другите бягат бързо, а за всеки атлет е притеснително, когато не можеш да правиш, това което трябва най-добре. За мен беше особено притеснително. С приближаването на световното първенство обаче всичко се фиксира и сега съм спокоен. В страхотна форма съм и съм щастлив. Готов съм."

Той не обърна голямо внимание на лидера в световната ранглиста на 100 и 200 м Джъстин Гатлин.
„Изобщо не ме интересува (б.ред Гатлин). Аз бягам за себе си. Има много атлети, които като мен, са чисти и са го доказали през годините. Всеки носи сам своята отговорност за себе си. Стремя се да спазвам правилата на ИААФ. Много хора се трудят усилено, тренират и се стремят да направят спорта едно по-добр място, заяви Болт. Готов съм да стартирам. Изобщо не съм притеснен от съперниците си. В леката атлетика никога не се знае какво ще стане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай