Боби с жест и пари за юбилея

Боби с жест и пари за юбилея | StandartNews.com

БНР дари уникална снимка на "Левски"

Страхотен жест направи Боби Михайлов заради юбилея на "Левски". Той сподели в интервю за "Стандарт", че е отложил пътуването до Лисабон специално заради честването в петък. Шефът на БФС и член на Изпълкома на УЕФА тръгва за финала между "Реал" и "Атлетико" в събота сутрин. Боби ще гледа мача с "Лацио", като вече е дал 5000 лева за каузата на родния си тим.

Уникално дарение по повод 100-годишнината направи и спортната редакция на Българското национално радио. Това е оригиналната първа снимка от 1914 г. на Управителния съвет на "синия" клуб. На нея са деветимата ученици, предимно от Втора мъжка гимназия, поставили на 24 май 1914 г. началото на клуба, който днес е религия за милиони. На гърба на пожълтялата хартия на фотото със синьо мастило е написано "Управителния съвет на спортния футболен клуб Левски - през 1914 г.". Изброени са и имената: Любомир Чавдаров, Владо Григориев, Георги Манолов, Кирил Григоров, Тошко Тошков, 6. Асен Байнов, Борис Василев, Зафир Абрашев. Липсва името на Кр. Траянов, който също е на снимката. В средата е поставен първият оригинален елипсовиден печат с надпис "Спортенъ футболъ - клубъ "ЛЕВСКИ" София 1914".

Уникалният кадър е бил съхраняван като реликва повече от 15 години в спортната редакция на БНР. Художникът Илия Камбуров се обадил на журналистите и обяснил, че негова позната му е предала снимка, която иска да се даде точно на радиото. Жената не е била роднина на никого от кадъра и след като е починала, не се разбрало от къде го има.

- Интервю с Боби Михайлов четете в съботния брой

Никога не е стояла дилемата

дали ще дойда на Националния стадион за мача с "Лацио" и всички събития, свързани със 100-годишнината, сподели пред "Гонг" легендата на "Левски" Наско Сираков. "Нося винаги "Левски" в сърцето си и за мен е чест и привилегия да бъда сред всичките хиляди фенове", лаконичен беше голмайстор №1 в историята на клуба, "Нямам търпение да се видя с левскарите на терена и по трибуните в петък вечер".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай