Близък на Шумахер с отчайващо разкритие за пилота

Говори Роже Беноа

Близък на Шумахер с отчайващо разкритие за пилота | StandartNews.com

Един от най-близките приятели на Михаел Шумахер Роже Беноа даде интервю за швейцарското издание „Блик“, в което говори за отношенията си със седемкратния световен шампион във Формула 1.

Бившият швейцарски журналист разкрива как заедно с Шуми са пушели пури и са играели табла. Беноа е един от приближените до семейството на германеца, който има право да го посещава. Именно затова беше запитан за състоянието на легендарния състезател и отговорът му беше отчайващ за всички фенове на Михаел Шумахер.

„На въпроса за актуалното състояние на Михаел има само един възможен отговор и той беше даден от неговия син Мик през 2022 година: „Бих да всичко, за да мога да поговоря с баща си“. Това изречение казва всичко за положението, в което Шуми се намира вече 3500 дни. Това е безнадежден случай“, заяви Беноа, предаде "Блиц Спорт".

Както е известно, на 29 декември 2013 г. Михаел Шумахер падна, докато караше ски със семейството си във френския зимен курорт Мерибел. Той си удари главата в скала и след това дълго време беше в изкуствена кома. След като беше събуден от нея, Шуми се подложи на няколко мозъчни операции.

След това беше прибран в жилището му в Швейцария и оттогава има съвсем кратки коментари за състоянието от близки до семейството. Феновете постоянно се надяват на някаква обнадеждаваща информация, но или получават откъслечни сведения за някакво подобрение, или отчайващи съобщения за изключително тежко състояние. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай