Треньорите на родните грандове са уверени преди битките утре

Акрапович ще разбива традиция на половин век

Треньорите на родните грандове са уверени преди битките утре | StandartNews.com

Четири български отбора ще се борят за участие в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Локо Пловдив и ЦСКА се поздравиха с победи преди решителните си гостувания на съответно Спартак Търнава и Осиек, докато Левски и Лудогорец остават под напрежение у дома, където приемат АЕК Ларнака и Валур. Треньорите споделиха своите очаквания като всеки от тях остана реалист за възможностите на своите футболисти. 

Най-тежък е мачът за "сините", които трябва да наваксват три гола пасив, докато Лудогорец го устройва и нулевото равенство. Петър Хубчев загатна, че ще заложи на риска и ще атакува АЕК Ларнака от първите минути. Стойчо Стоев също не смята да се отпуска в офанзивен план и не възнамерява да подценява съперника въпреки гола, който отборът му отбеляза на чужд терен. "Трябва да използваме скоростта на фланговете." каза треньорът на "орлите", за които флангове най-вероятно ще използва намиращите се в добра форма Чибота и Жоржиньо.

Локомотив Пловдив е отборът, който успя да вземе най-солидния аванс от своя опонент. "Смърфовете" удариха Спартак Търнава с 2:0 и негвата задача изглежда най-лесна. Не на такова мнение обаче е Бруно Акрапович, за който спокойствие няма. "Трябва да играем така сякаш резултатът е 0:0. Излизаме, за да спечелим и този мач", отсече Акрапович. Локомотив Пловдив няма победа като гост в Европа от 46 години, а това е една чудесна възможност да се поздравят с такава. 

ЦСКА има тежко гостуване в Хърватия и победата с 1:0 не трябва да ги отпуска. Повечето положения в първия мач бяха в полза на Осиек, а на реванша, хърватите не смятат да свалят мерника от вратата на Чернияускас. Целият титулярен състав на Осиек е почивал през последната седмица и е готов да направи нужното, за да продължи в турнира, което е и негов основен приоритет. Люпко Петрович сподели, че е наясно с труднопостижимия успех и вероятно отново ще заложи на офанзивната схема 3-5-2 в търсене на така важния гол на чужд терен. Нищо чудно в предни позиции да видим Евандро, чието беше попадението в първия мач, а през уикенда добави още два гола към своята сметка срещу Славия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай