Българска делегация взе участие на 29-та Зимна Универсиада

Почетен гост бе Атанас Зафиров член на Изпълнителното бюро на БСП, отговарящ за младежката политика и спорта

Българска делегация взе участие на 29-та Зимна Универсиада | StandartNews.com

От 2 март до 12 март 2019 г. в Красноярск, Русия, се проведе 29-та Зимна Универсиада. Освен българската спортна делегация на събитието като почетен гост присъства и члена на Изпълнителното бюро на БСП, отговарящ за младежката политика и спорта, Атанас Зафиров.

Г-н Зафиров получи покана за участие като официален гост на Универсиадата от организационния комитет, отчитайки неговия принос за съвременното развитие на младежката политика и спорта в България.

Той не пропусна да поздрави приятелите си в социалните мрежи с нашия уникален празник Баба Марта. Веднага щом влезе в градското летище той ги поздрави : “Честита Баба Марта, приятели. Днес я посрещнах с пет часа по-рано от вас. Поздрави от Красноярск, където имам честта и удоволствието да бъда официален гост на откриването на Световната зимна Универсиада.”

Атанас Зафиров представи България на официалната церемония по откриването. Той сподели своите впечатления : ”Домакините от Красноярск предложиха изключителен спектакъл за откриването на Световната зимна Универсиада. Благодаря на организаторите за високата превилегия да бъда ВИП гост на церемонията, стоях на няколко метра от Президента на Руската федерация Владимир Путин. Г-н Путин поздрави гостите и участниците, като с удоволствие подчерна, че се очаква състезанията да бъдат наблюдавани от милиард и половина зрители на планетата.”

По време на престоя си в Красноярск, по повод Националния празник на Република България 3 март г-н Зафиров посети базата на българските спортисти, като ги поздрави за празника и им пожела успех, “Макар и скромна (четирима състезатели в две дисциплини - сноуборд и фигурно пързаляне), българската група е силна и мотивирана за успехи. Да им стискаме палци. Честит празник, българи  и да живее България!”

Почетният гост беше впечатлен от гостоприемството на жителите на града и безупречната организация на събитието, “Организаторите на Универсиадата в Красноярск се бяха погрижили до най-дребния детайл за удобството и сигурността на своите гости. Благодаря специално за моята персонална автомобилна водачка Вика, която се постара да бъда винаги навреме за срещите и мероприятията, и да не пропусна нищо важно от това изключително световно спортно-културно събитие на годината.”

Участието на г-н Зафиров на 29-та Зимна универсиада ще подкрепи бъдещото ни успешно сътрудничество в областта на младежката политика и спорта между България и Русия. Живият контакт между българи и руси е най-добрия начин да бъде заздравено нашето силно приятелство в тези области. Тук бяха постигнати договорености, които  ще бъдат затвърдени от бъдещи двустранни посещения и официални срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай