България с нов медал от онлайн световното по щанги

Георги Йочев е с бронз в категория до 89 кг

България с нов медал от онлайн световното по щанги | StandartNews.com

България спечели втори медал на продължаващия онлайн турнир за Световната купа по вдигане на тежести Перу 2020. В кат. 89 кг при кадетите Георги Йочев грабна бронза с двубой 301 кг. Представителят на асеновградската школа с треньор Лъчезар Кишкилов стартира със 130 кг, след това добави още 5, но не успя на 137 кг и остана четвърти в изхвърлянето. В изтласкването Георги вдигна 160 кг, после 166 кг и въпреки неуспеха на 170 кг си осигури третото място в това движение и бронза в общото касиране. Шампион с 335 кг е руснакът Максим Могучев, втори е представителят на Тайпе Чи Уей Чен с 306 кг.

Това е втори медал за България на виртуалната Световна купа, заместваща първенството на планетата за 13-17-годишни щангисти, което не можа да се състои на живо поради глобалната здравна криза.

Ден по-рано на турнира за ценния трофей Карлос Насар спечели злато в кат. 81 кг с двубой 345 кг, а преди това Христо Кошерски се нареди седми в кат. 73 кг с шест успешни опита и двубой 260 кг(115 и 145).

Българското участие завършва утре, вторник с пловдивчанина  Николай Стоичков, той ще вдига в кат. 96 кг от 18 ч. наше време. Можете да го следите на живо в YouTube канала на Международната щанги федерация с линк: https://www.youtube.com/channel/UCfdyTDbAh9DPL-fytozkGbQ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай