България отбелязва Световния ден на снега

Днес в инициативата на ФИС се включват Банско и Пампорово

България отбелязва Световния ден на снега | StandartNews.com

България се включи този уикенд в деветото издание на популярната инициатива на ФИС - Световен ден на снега. Страната ни е в групата от 45 държави, които ще отбележат в 365 курорта с различни спортни прояви глобалната проява целяща да приобщи младите към зимните спортове.
Световният ден на снега ще бъде отбелязан в Банско днес, като цената на еднодневна лифт карта за деца на възраст до 12 год. /включително/, ще бъде на стойност 1.00 лв с включен ДДС. Домакините от "Юлен" очакват всички приятели на снега и зимните спортове в събота след 10 часа на Бъндеришка поляна.
За най-малките те са подготвили детски слалом, спускане с туби по снега и други забавни игри, както и лакомства и топли напитки.
Банско за пореден път се присъединява към тази инициатива на Световната федерация по ски (FIS).

По традиция Пампорово също ще се включи в Деня на снега на 19 януари. От Родопския курорт са подготвили много снежни игри и развлечения, демонстрации и обучение по ски алпийски дисциплини и свободен стил, подходящи за малки и големи. Програмата започва в 10:30 на плац Студенец и всеки може да се включи, на място ще има топли напитки, музика и много забавления.
Световният ден на снега вече бе отбелязан в Боровец вчера. Домакините от Бороспорт бяха подготвили интересна програма за деца и родители – уроци, състезания, открити лекции, презентации и съвети за безопасно практикуване на любимите зимни спортове. И тази година по време на снежния празник всички напълно начинаещи можеха да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които професионалистите от ски училище Бороспорт организираха на писта "Рила" пред хотел "Рила".  По време на празника на снега в Боровец  дневните карти за деца до 13 години бяха на символичната цена от 1 лев.

На Витоша Световния ден на снега бе отбелязан на 18 януари (събота) с Витоша зимен фест. Петото издание на спортния празник включваше паралелен слалом за деца, състезания по ски алпинизъм, спускане с велосипеди по сняг и ски бягане за юноши около хижа "Алеко". Проявата за пета година бе под егидата на Sofia2018 - Европейска столица на спорта.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай