Блатер отказа на Платини да напусне

Блатер отказа на Платини да напусне | StandartNews.com

Сеп Блатер отказа пред Мишел Платини да слезе от президентския пост във ФИФА заради нечувания корупционен скандал. Днес шефът на УЕФА посети швейцареца в офиса му. Платини призна, че е помолил всички членове на УЕФА да гласуват за опонента на Блатер - принц Али бин ал-Хеюсейн. Бившият халф дори не отрече вероятността за бойкот на следващото световно първенство.

Платини даде брифинг в Цюрих, където тече конгресът на ФИФА. "Стига, прекаленото е прекалено", каза босът на УЕФА, "Няма да говоря за стореното от гледна точка на правосъдието, а от гледна точка на имиджа. Не съм първият, отвратен от скандала. Мога да ви кажа, че утре по време на избора ще има огромно, огромно мнозинство за принц Али . Ние ще го подкрепим. Сълзите ми напират, но видях твърде много скандали. ФИФА не го заслужава. Тя е майката на футбола. Важното е тя да бъде силна, а това не е така".

Помолен за подробности от срещата в офиса на Блатер, Платини сподели: "Сеп беше много ядосан. Говорих му като на приятел. Казах да напусне. Но той отговори, че е твърде късно. Не е лесно да говориш на приятел така. Но трябваше. Сега знаете колкото и аз".

Междувременно британецът Дейвид Гил обяви, че ще напусне Изпълкома на ФИФА, ако Блатер бъде преизбран. Думите на бившия шеф на "Манчестър Юнайтед" бяха посрещнати с аплодисменти от колегите му от УЕФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай