Благотворителен турнир за болно дете по хокей на трева

Благотворителен турнир за болно дете по хокей на трева | StandartNews.com

На 27 февруари (събота) от 10 часа в спортната зала в кв. Челопечене (ул. Ангел Маджаров 58) ще се проведе първият благотворителен турнир по хокей на трева, с цел набиране на средства за лечението на 7-годишната Криси Патълева.
Криси живее в Златоград, но е родена в Испания, чрез ин-витро процедура. Момиченцето е подарък от съдбата за родителите му, които дълги години правят безуспешни опити да се сдобият с дете, преди в живота им да се появи тяхното слънце - Криси.

Преди месец на момиченцето е поставена изключително тежката диагноза за наличност на неходжкинов лимфом, което е форма на левкимия. На семейството на Криси са необходими средства, за да продължи нейното лечение в чужбина, където би имала по-голям шанс за пълно излекуване. Вариантите са клиники в Австрия, Испания или Турция.
Каузата за спасението на лъчезарната Криси събира клубовете по хокей на трева ХК "Академик+"-жени, ХК "Академик+"-мъже, "К&К Спорт", ХК "МГУ"-жени, ХК "МГУ"-мъже, ХК "Крам Комплекс", ХК "Славия 2005" и "Феномените", които ще участват в благотворителния турнир в спортната зала в кв. Челопечене.

Всеки от клубовете ще дари по 100 лева за лечението на Криси, а по време на самия турнир на различни места в и около залата присъстващите ще могат да помогнат със суми по своя преценка.

Турнирът започва в 10ч., като осемте отбора са разделени в 2 групи. Мачовете помежду им ще продължат до 18 часа.

Банкова сметка за дарения:
"Societe Generale Експресбанк"
IBAN: BG33TTBB94001527254122
BIC код/SWIFT: TTBBBG22
Tитуляр на сметката: Диана Орлова-Патълева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай