Бивш вратар на "Спартак" (Пл) води Канада на световно

Бивш вратар на "Спартак" (Пл) води Канада на световно | StandartNews.com

София. Бившият вратар на Спартак (Пл) Волен Парашкевов ще води детския тим на Канада на световното футболно първенство за деца с диабет, което ще се проведе от 24 до 26 август в Лозана, научи Стандарт нюз. Българският спец живее в Торонто със съпругата си Паулина от 8 г., а брат му Добрин, който също е бивш вратар от "Б" група се заминава с бизнес в България.

В момента Волен има треньорска школа зад океана и обучава деца от няколко тима от града. "Когато пристигнах в Канада реших да продължа моята страст и любов и затова останах на футболния терен", разказва Волен, който в България е пазил на "Тунджа", "Олимпик" (Тетевен) и "Спартак" (Пл). Работата му с децата в Торонто не остана незабелязана и преди 2 месеца той е избран да води канадския футболен тим на световното в Лозана.

Участие в мини мондиала ще вземат деца от 12 държави. Посланик на Световната купа за деца болни от диабет е голямата звезда на френския футбол от близкото минало Кристиян Карембьо. "Аз се надявам да представя Канада добре и да победим, но най-важното е да дадем шанс да тези деца до изпитат тръпката от световното първенство", завършва Волен Парашкевов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай