Битката за титлата в тежка категория на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт пряко по MAX Sport 2 в събота вечер

Боксовата галавечер на „Уембли“ започва от 21:00 часа на 23 април

Битката за титлата в тежка категория на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт пряко по MAX Sport 2 в събота вечер | StandartNews.com

Двубоят между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт за световната титла по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) ще е акцентът в програмата на MAX Sport през уикенда. Големият мач ще противопостави двамата британски боксьори не къде да е, а на стадион „Уембли“ в Лондон. Галавечерта е на 23 април и ще започне в 21:00 часа. Основният мач между Фюри и Уайт, пък се очаква да започне след полунощ, около 00:30 ч. Цялото боксово шоу ще бъде излъчено пряко по MAX Sport 2.

Шампионът Фюри влиза в двубоя като безспорен фаворит. Той спечели титлата от Дионтей Уайлдър, след което успя и да я защити по категоричен начин с нокаут срещу американеца. В актива си до момента Фюри има общо 31 победи (22 от тях с нокаут), 1 равенство и нито една загуба. Претендентът Дилиън Уайт пък е с 28 победи (19 с нокаут) и 2 загуби. Той влиза в двубоя като носител на междинния пояс в категорията на WBC.

През уикенда MAX Sport ще излъчи и борбата за титлата на тенис турнира в Барселона. В него участие взема и Григор Димитров. Той започна директно от втория кръг, където се изправи срещу аржентинеца Федерико Кория. Мачът им в сряда обаче бе прекъснат заради дъжд при резултат 1:1 сета и 4:3 в полза на българина в третия сет. Двубоят ще се доиграе днес (21 април) от 14:00 ч. При успех, отново днес, българинът ще се изправи на осминафиналите срещу победителя от двубоя между поставения под номер 1 в схемата Стефанос Циципас и Иля Ивашка. Този мач също бе прекъснат, като това стана при резултат 5:1 в първия сет в полза на гърка. Евентуалният следващ двубой на българина срещу Циципас или Ивашка би бил последен в програмата на централния корт и се очаква да започне около или след 18:00 ч. Най-високопоставените сред потенциалните му следващи съперници на Димитров са Карлос Алкарас, който е възможен вариант за съперник на четвъртфиналите и Камерън Нори – на полуфиналите.

Уикенд програмата на MAX Sport традиционно ще бъде изпълнена и с интригуващи футболни двубои. Най-интересно се очертава да е в Италия, където 34-тият кръг ще ни предложи сблъсъци между грандовете на двата най-големи града Рим и Милано. На 23 април, в събота, от 19:00 часа Интер приема Рома, а на следващия ден, в неделя, от 21:45 ч. Лацио е домакин на Милан. Двете срещи са от пряко значение за борбата за титлата и разпределението на местата, даващи право на участие в евротурнирите. Милан и Интер са директни съперници в борбата за титлата, а сблъсъците със столичните тимове са сред най-сериозните им препятствия до края на сезона. Милан в момента е лидер в класирането със 71 точки, а Интер е с 69. Рома и Лацио пък са преки противници в борбата за 5-о и 6-о място, които дават право на участие в Лига Европа. Рома в момента заема 5-а позиция с 58 точки – с 5 изоставане от топ 4, докато Лацио е с 56 т., но заема 7-о място. Дербитата Интер – Рома и Лацио – Милан зрителите ще могат да гледат пряко по MAX Sport 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай