БФС не знаят колко гола има "Левски"

БФС не знаят колко гола има "Левски" | StandartNews.com

Колко гола има Роман Прохазка, шест или четири? С този въпрос се обърна "Левски" към БФС. Повод за това са двете му попадения в мачовете срещу "Литекс" преди скандалната среща между двата тима. "Не знаем", бил отговорът на Спортно-техническата комисия. Както е известно, тя анулира мачовете на "оранжевите" през есента, но няма точка в правилника, която да уточнява дали головете в тях се броят или не. Иначе от СТК обявиха на "сините", че картонът на Веселин Минев от 12 декември остава. Националът е заплашен да пропусне гостуването на "Черно море". Това важи и за новото попълнение Тунде Адениджи. "Сините" все още чакат жълтата му карта. Те отправиха изискване до нигерийската федерация, но отговор от там - няма.

Предпочетох "Герена" пред руски клуб

признава халфът Мехди Бурабия в интервю за Footballski.fr. "Избрах България инстинктивно, въпреки че имах и оферта от Русия - обяснява той. - Сега съм доволен, че съм тук. Обсъдих го с други чужденци, които играеха в България, включително с Аймен Белаид и всички ми казаха, че е прекрасна възможност да дойда тук. В "Локомотив" (Пд) още във втория или третия ми мач беше градското дерби. Беше невероятно - фойерверки, бомбички, феновете... Нито в Пловдив, нито във Варна съм се сблъсквал с расизъм. В Пловдив имах няколко забавени заплати, но във Варна вече нямах такива проблеми. После подписах с най-силния отбор в България - "Левски", въпреки че имах предложение и от руски клуб. Първенството тук е добро, има много прилични играчи. Тази година то е още по-завързано и всеки може да бие всеки. "Левски" е голям клуб и феновете искат трофеи, които от няколко години липсват. Ще бъде чудесно да ги зарадваме. Ще е трудно, но ще се постараем да печелим всеки мач и да запазим шансове за титлата", обещава Бурабия.

Погват полицията за дербито в Разград

"Лудогорец" пусна жалба срещу полицията, която охранява дербито с "Левски". Повод за това е решението да пуснат на трибуните около 300 привърженици на "сините", които са били без билети. Преди това от Сектор "Б" реагираха остро, като обявиха, че стотици привърженици с пропуски не са получили достъп до стадиона. "Орлите" обяви отрекоха обвиненията, че феновете на гостите са били оставени без вода и са били под ключ до края на срещата.

В същото време от Разград се похвалиха пред "Спортал", че футболистите ще получат по 5 бона за победата заради мъжката игра, особено с човек по-малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай