БФС: Всички в Левски да се тестват за covid-19

Писмото от футболната централа до "сините" е с копие до ММС, здравния министър и ген. Мутафчийски

БФС: Всички в Левски да се тестват за covid-19 | StandartNews.com

Временно изпълняващият поста президент на БФС Михаил Касабов е пратил писмо до Левски, началника на кризисния щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, здравният министър Кирил Ананиев и министъра на спорта Красен Кралев, в което препоръчва всички играчи и треньори на "сините" да бъдат тествани за коронавирус, съобщава Спортал.

Това се е случило вчера преди да излезе резултатът от пробата на Найджъл Робърта, след като в четвъртък вечер изпълнителният директор на 26-кратните шампиони Павел Колев изпратил писмо до Мишо Касабов, с което изисквал да бъде отложен мачът с Лудогорец, който трябваше да се играе днес пред празни трибуни.

Както е известно, нападателят на "сините" Найджъл Робърта се разболя през седмицата, след което беше изолиран от тима. Клубният лекар и спортно-техническото ръководство веднага взеха решение играчът спешно да бъде тестван и за коронавирус. Голмайсторът на "сините" отиде за тест във ВМА на 12 март, в 11:00 часа, но неговите резултати не бяха готови същия ден.

Така в четвъртък вечерта Колев се обърнал към БФС с молба мачът с Лудогорец да бъде отложен, тъй като само така може да бъде гарантирано здравето на състезателите на 100%, след като Робърта е минал само един тест и дори не бяха ясни неговите резултати, а ще трябва да мине и втори след няколко дни. Напомняйки, че Лудогорец минаха два теста след завръщането си от Милано, въпреки че "орлите" сториха това, тъй като направиха първия тест буквално часове, след като се завърнаха от Милано и той можеше да не покаже симптоми. Поради тази причина обаче мачът на шампионите с Арда 23-ия кръг беше отложен.

Вчера преди обяд обаче официално бяха отменени всички мачове в България предвид извънредното положение в страната. Така не се стигна до възможност да се коментира в БФС отлагане на дербито от 25-ия кръг между "сините" и "зелените", а малко по-късно от Левски обявиха, че за радост резултатите на 22-годишния Робърта за вирус COVID-19 са отрицателни, като с това автоматично отпадат и евентуалните тестове за останалите играчи на 105-годишния клуб.

Интересното е,  че още от мача с Ботев (Враца), когато беше обявено, че мачовете до края на редовния сезон ще се играят при закрити врата, феновете на Левски поискаха сблъсъкът да бъде отложен за април, за да може да напълнят стадиона с Лудогорец и да продължат да помагат на любимия си клуб в този тежък период.

Именно привържениците, които са най-голямото богатство на 26-кратните шампиони отново показаха, че са много по-големи от ръководните фактори на клуба. Те предложиха да бъдат пуснати колекционерски билети за мача на стойност 10 лева, като над 10 000 билета бяха изкупени от тях, което е абсолютен прецедент у нас. Този пореден признак на любов пък гарантира приход от над 100 000 лева в касите на клуба, а мачът дори не се състоя.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай