Безяк прати Лудогорец на върха

Безяк прати Лудогорец на върха  | StandartNews.com

София. Лудогорец развинти с 2:0 ПСВ Айндховен и си гарантира първото място в своята група в Лига Европа. Герой за разградчани отново бе Роман Безяк. Словенецът матира защитата на холандците в 38-ата и в 79-ата минути и постави европейския клубен шампион от 88-ма година на колене. Орлите вече имат в актива си 13 точки и са недостижими на върха.

Българският тим изненада лалетата с преса , която осъществяваше още в тяхното поле. Играчите на Стойчо Стоев позволиха само едно по-опасно положение пред своята врата- в началото на мача. След това методично взеха инициативата.

Студеното време и твърдият терен не се понравиха на звездите от ПСВ. Те рядко си подаваха повече от два паса и сякаш се виждаха за първи път. Върхът на безсилието им бе изгонването на Брума в началото на втората част. Любопитно бе, че на полувремето резервите на гостите дори не се появиха да загряват. Рехавата агитка на холандците пък рано-рано усети, че любимците им ще загубят и спря да пее 30 минути преди последния съдийски сигнал.

С гръмката си победа освен престиж, Лудогорец внесе и свежи пари в клубната каса. Разградчани до тук си осигуриха около 6 млн. евро заради силния рейд във втория по престижност турнир в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай