Драма в Лига Европа! Кои се класират напред

Жрелият ще бъде теглен в петък

Драма в Лига Европа! Кои се класират напред | StandartNews.com

Спортинг Лисабон изхвърли Арсенал от Лига Европа след драма с дузпи в Северен Лондон. 

Вторият мач завърши 1:1 и след 2:2 в първата среща се стигна до наказателни удари, при които гостите не сбъркаха нито веднъж, за да продължат към 1/4финалите. 

Двубоят мина при поделено надмощие, като първото полувреме бе за домакините и те поведоха, а второто бе за гостите, които изравниха с изумителен гол почти от центъра.

В продълженията вратарят на Спортинг Антонио Адан запази вратата си, а след това окончателно се превърна в герой и Арсенал ще може изцяло да се съсредоточи върху битката за титлата във Висшата лига. 

Манчестър Юнайтед се класира напред, след като победи при гостуването си на испанския Бетис с 1:0.

Красиво попадение на Маркъс Рашфорд в 56-ата минута добави към четирите гола на "червените дяволи", с които те победиха с 4:1 испанците в първия двубой седмица по-рано.

Давид Де Хея направи две важни спасявания за гостите, а Факундо Пелистри удари греда през първото полувреме.

За четвъртфиналите се класира и италаинският гранд Ювентус, който победи с 2:0 германския Фрайбург като гост. Така "бианконерите" триумфираха с общ резултат 3:0.

Най-резултатният мач в Лига Европа бе победата на Фейенорд със 7:1 над Шахтьор Донецк, като нидерландите се класират на четвъртфинал след общ резултат 8:2.

За тази фаза продължава и шесткратният шампион Севиля, който загуби с 0:1 гостуването си на Фенербахче, но се възползва от двата си гола аванс след първия мач на "Рамон Санчес Писхуан".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай