Бейзболист стана собственик на Челси, какво ще получи Абрамович

Челси беше обявен за продажба от собственика му след инвазията на Русия в Украйна

Бейзболист стана собственик на Челси, какво ще получи Абрамович | StandartNews.com

Футболният клуб Челси потвърди, че е постигнато споразумение кои ще са бъдещите нови собственици на тима, а именно - с консорциума, воден от съсобственика на американския бейзболен Лос Анджелис Доджърс Тод Бьоли (на снимката), подкрепен от „Клиърлейк Кепитъл“, Марк Уолтър и Хансьорг Вис.

Челси беше обявен за продажба от собственика Роман Абрамович след инвазията на Русия в Украйна и му бяха наложени санкции от британското правителство.

„Общата инвестиция е на стойност 2,5 милиарда паунда, които ще бъдат използвани за закупуване на акциите на клуба, като приходите ще бъдат депозирани в замразена банкова сметка във Великобритания с намерението да бъдат дарени на 100 процента за благотворителни каузи, както бе потвърдено от Роман Абрамович. За превеждане на постъпленията от въпросната сметка, ще бъде необходимо одобрението на правителството на Обединеното кралство“, се казва в становището на Челси, публикувано на официалния сайт на клуба.

„В допълнение, предложените нови собственици се ангажират с 1,75 милиарда паунда за бъдещи инвестиции в полза на клуба. Това включва инвестиции в „Стамфорд Бридж“, академията, женския тим, базата и фондацията на Челси. Очаква се продажбата да бъде осъществена в края на месец май при наличието на необходимите одобрения. Повече детайли ще бъдат предоставени на този етап“, добавят от Челси.

Санкциите срещу Челси и ситуацията около собствеността на клуба от Висшата лига оказаха влияние върху отбора, което доведе до спад във формата на играчите, но въпреки всичко това не може да се използва като извинение за лошите резултати, каза в коментар на събитията мениджърът Томас Тухел.

Правителството наложи ограничения на Челси, като например не позволява на клуба да продава билети или да подновява договорите на играчи, а Тухел добави, че плановете за нови попълнения за следващия сезон ще се забавят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай