Берое надви "Левски" и в Стара Загора

Фол вкара и двата гола за домакините

Берое надви "Левски" и в Стара Загора | StandartNews.com

„Левски“ загуби гостуването си на „Берое“ с 1:2. Успехът е втори пореден в първенството на старозагорци срещу "сините". В началото на първенството те спечелиха в София с 2:0. Под дъжда в Стара Загора днес точен на два пъти за победителите бе Алиун Фол, а за „сините“ се разписа Паулиньо.

Двубоят започна с положение за „сините“ и първи удар още в 3-ата минута. Тогава след грешка в защитата на „Берое“, топката се озова в Мартин Райнов. Халфът не се поколеба и стреля извън наказателното поле, но топката мина над напречната греда на домакините.

В 17-ата минута „Левски“ пропусна страхотен шанс. Ивайло Найденов бе оставен сам по десния фланг и центрира ниско по земята. Топката стигна до Орлин Старокин, който стреля моментално, но Генадий Ганев спаси. Последва меле в наказателното поле на „Берое“. При него Паулиньо и Найджъл Робърта пропуснаха да вкарат.

В 26-ата минута „Берое“ реализира след грешка на Томас Даске. Той подари кълбото на играч на „Берое“, който центрира и Алиун Фол вкара без напренжение с глава.

В 33-ата минута „сините" стигнаха до положение за гол. Паулиньо центрира от левия фланг на атаката, но топката бе изчистена от защитник на „Берое“. Тя попадна в Мартин Райнов, който близо до страничната греда.

В 38-ата минута „Левски“ изравни. Станислав Иванов пое топката от центъра и бе фаулиран, но съдията Георги Иванов даде авантаж след като топката се озова в Найджъл Робърта по десния фланг. Нападателят навлезе към наказателното поле и подаде успореден пас на голлинията. Там Паулиньо изпревари вратаря Генадий Ганев и реализира.

В 42-ата минута Паулиньо и Станислав Иванов направиха чудесно двойно подаване, което изведе Стаси сам срещу вратаря Ганев, но вратарят изби удара му в ъглов удар. В 42-ата минута Паулиньо и Станислав Иванов направиха чудесно двойно подаване, което изведе българина сам срещу вратаря Ганев. Стаси обаче се замота леко и вратарят Ганев излезе и изби удара му в ъглов удар.

В началото на втората част „Берое“ вкара втори гол. Иван Минчев центрира от свободен удар, а Илиас Хасани реализира във вратата на Ники Михайлов, но при попадението той използва ръката си, за да вкара топката в мрежата на "сините". Първоначално главният съдия Георги Иванов зачете попадението, но първият асистент Димитър Димитров сигнализира и попадението не бе зачетено. 

Домакините все пак стигнаха до втори гол. В 62-ата минута Гаюс Макоута влезе в наказателното поле и пробва удар. Топката стигна до Кукула, който подаде към Алиун Фол и нападателят реализира второ попадение.

До края на срещата двата тима си размениха по няколко положения, но до нови попадения не се стигна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай