Бербо в Монако до лятото, взима №15

Бербо в Монако до лятото, взима №15 | StandartNews.com

Монако. Сагата с трансфера на Димитър Бербатов приключи снощи с преминаването му в Монако. 33-годишният таран ще играе под наем до края на сезона. Димитър взима №15.

Бербо играе във Висшата лига на Англия от 2006-а година (Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм), където премина след 5 сезона с екипа на Байер (Леверкузен). До сега Бербатов е изиграл в кариерата си 571 мача, в които е вкарал 250 гола. За националния тим на България Бербо има 49 гола в 79 мача.

„Щастлив съм, развълнуван и малко нервен, ако трябва да бъда честен", бяха първите коментари на Бербатов пред клубния сайт на Монако. – „Очаквам с нетърпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да отворя нова страница в моята кариера".

Според вицепрезидента на Монако Вадим Василев Бербатов е ценен заради опита и таланта си. „Неговото привличане, разбира се, е свързано с контузията на Радамел Фалкао. Той е играл в голям клуб като Манчестър Юнайтед и е голям нападател. Продължаваме да преследваме две цели до края на сезона и той ще ни е изключително полезен заедно с Еманюел Ривиер, Валере Жермен и Антони Мартиал", заяви още Василиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай