Бербо дебютира за Монако с равенство в двубой с ПСЖ

Бербо дебютира за Монако с равенство в двубой с ПСЖ | StandartNews.com

Монако. Голямото дерби на френския футбол между Монако и ПСЖ завърши при равенство при 1:1 и така завърза битката за титлата в Лига 1. Димитър Бербатов записа първите си минути с екипа на "монегаските" с включване в играта в 64-ата минута на двубоя, като се отличи с няколко добри отигравания, но не успя да излезе на чиста позиция за гол.

 

В 7-ата минута ПСЖ претендира за дузпа заради игра с ръка на играч на Монако, но такава не бе отсъдена. При следващата атака обаче Хавиер Пасторе откри резултата. При изпълнение на корнер, Алекс, отклони към аржентинеца, който отбеляза за шампионите в 8-ата минута. През цялото първо полувреме и двата отбора продължиха да демонстрират открит футбол, като за гостите Златан Ибрахимович бе близо до гол. В 39-ата имаше нова претенция за дузпа, този път от страна на Монако, но реферът отново остана безмълвен.

 

В началото на втрото полувреме темпото на игра малко спадна. В 64-ата минута на терена на мястото на Жермен се появи Димитър Бербатов и показа добра игра. Десет по-късно домакините възстановиха равенството след автогол на Тиаго Силва, дошъл след центриране на Фабиньо, като оформиха крайното 1:1 и запазиха разликата от пет точки между лидера ПСЖ и Монако.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай