Понеделник,

Бербатов се закани на БФС, ще се среща с политици

От: Редакция, сн: България он ер -
272
Бербатов се закани на БФС, ще се среща с политици
A
A
A

Димитър Бербатов официално обяви днес кандидатирането си за президент на Българския футболен съюз.

Той заяви, че че очаква конгресът на 18-и март да премине при по-добра организация и да не се налага да "спринтира по стълбите, да се бори с водещия", а делегатите на клубовете да бъдат заглушавани.

"Хората от БФС трябва да знаят, че няма да оставим нещата така. На самия конгрес можеше да покажа и друга страна на своя характер, но трябва ли да слизам на това ниво? Да крещя, да викам, да се разправям", каза още Бербатов. и делегатите от клубовете да бъдат допуснати да се изкажат, а и да не бъдат заглушавани", категоричен бе Бербатов.

"Не откривам своята кампания, а продължавам тази от началото на миналия конгрес. След като свърши миналият конгрес, който беше опорочен, разбрахме, че няма място за отказване. Подкрепата, която клубовете ни оказват, ни задължава да се преборим. Виждаме как от БФС взаимстват нашите идеи, които предложихме предния път, и ги представят като тяхна идея", заяви бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

Той говори и за отношенията на българския футбол и държавата, подчертавайки важната роля на властта.  Бербатов заяви, че до момента не е имал срещи с политически фигури, но такива със сигурност ще се състоят.

"Държавата трябва да бъде партньор. Тя ще гарантира последователността на работата, особено при детско-юношеския футбол. Засега държавата избягва да работи за българския футбол? Защо, според вас? За момента не съм имал разговори с хора от политическия елит, но в последствие ще има такива срещи. Това, че определени хора изказват подкрепа за нас, нямам отношение. Това си е тяхно мнение. Надявам се обаче, че държавата следи процесите и знае кой за какво се бори и да си направят правилните изводи. И мисля, че тези изводи са направени", каза още Димитър Бербатов.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com