Бербатов отговори на Борислав Михайлов

Няма проблем, че не съм "таргет", заяви кандидатът за президент на БФС

Бербатов отговори на Борислав Михайлов | StandartNews.com

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов не се притеснява, че не е "таргет" на настоящия шеф на футбола Борислав Михайлов. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" се срещна с представители на софийските клубове на стадион "Българска армия" и представи идеите си за промяна.

"Аз говоря едно и също на всички срещи, нищо ново не казвам. Някой път има въпроси, които ни се задават. Става хубав диалог. Важна ми е обратната връзка. Аз съм далеч от мисълта, че знам всичко. Накрая ние го правим за отборите. Те си знаят проблемите и трябва да ми ги кажат", каза Бербатов пред медиите след срещата, предаде bTV.

"Ние си работим по план, раздаваме декларациите за свикването на извънреден конгрес. Някои от клубовете не бяха на срещата. Аз правя каквото си зависи от мен. Накрая ще си кажа, че съм направил всичко както трябва. Никой да не идва да ми говори после за футбол, ако си изберат сегашната ситуация", добави той. 

Той коментира и отговора на Михайлов, който на последното заседание на изпълкома коментира, че "Димитър Бербатов не му е таргет".

"Дали е подценяване от Борислав Михайлов, или не, не знам какво значи, че не съм таргет. Всеки си има право на мнение. Аз не се крия от никого. Излизам, говоря, дадох ви да снимате. Аз не си измислям нещата, които говоря, има ги навсякъде. Ако сегашното ръководство започне да краде от идеите, вие ще го знаете. Лесно е да тръгнеш да искаш да правиш нещо, като си опрян до стената. Ще вдигна и аз телефона и ще кажа да гласуват за мен. Моля ви се, задавайте адекватните въпроси. Ако не отговори, задавате следващ въпрос. Как спечелиха като не обикаляха страната?", обърна се той към журналистите.

"Аз имам фондация 12 години. Знаете ли как се управлява фондация. Колкото и скромен управленски опит да има човек – управлява, делегира, взима решения. Там взимаш решения за съдбите на деца. Отговорността е още по-голяма, а екипът ми е още по-малък там. Да, може да изглежда скромен опит, но 12 години като трупаш капка по капка става голям опит. Аз съм завършил и спортен мениджмънт. Ако някой ми каже, че в днешно време дипломите не са важни, ще го приема. Стругари, машинисти… Лесно е да говорим така. Да не учим и да не ходим на училище тогава. Да кажем на децата да не ходят, защото не ви трябват дипломи. Ако това е така, да го правим. Няма да правим нищо".

"Не знаят хората какъв инат съм и затова съм успял досега. Сега ново поприще, различни трудности. Моята цел е да покажа. Дадох им оръжията. Те трябва да направят избора и промяната. Аз си продължавам по моя път, но искам да им помогна. Брутално откровен съм с тях. Трябва да има различни критерии и да се вършат нещата както трябва и ако футболните хора не покажем, че носим промяната, тогава не знам какво трябва да се случи".

"Ако и февруари няма конгрес, вие трябва да задавате неудобните въпроси. Аз не взимам отношение, защото се опитвам да съм над тези неща. Ясно е, че няма какво повече да каже Борислав Михайлов и се измъква. Ние сме тук и говорим с всички открито", добави още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай