Бензинджията, който отмъсти на Роналдо

Робин Гозенс изгря като нова двезда за Германия

Бензинджията, който отмъсти на Роналдо | StandartNews.com

Искате ли класически пример за това как Пепеляшка става Принцеса? Ето го.

Левият халф-бек на Германия Робин Гозенс направи много силно впечатление с играта си във втория мач на тима от груповата фаза на Евро 2020 срещу Португалия.

Защитникът на Аталанта напълно заслужено бе избран за играч на мача при победата над европейския шампион с 4:2. В суперсблъсъка Госенс се отчете с гол и две асистенции за 62 минути, в които бе в игра.

Германецът обаче изминава доста дълъг път, за да стигне до националния отбор и да направи това фамозно представяне срещу „мореплавателите“.

Той претърпява още няколко провала, които обаче не са свързани с футбола. След като кариерата на младия Робин върви тромаво и той не успява да пробие в някой професионален отбор, актуалният герой на Германия опитва да постъпи в академия, където да се обучава за полицай. Желанието му обаче е отхвърлено, тъй като комисията по подбор на кадри му казва, че е негоден за полицай. Причината – единият му крак е по-къс от другия и това не му позволява да стане пазител на обществения ред.

По-късно, когато е на 17, Гозенс дори започва работа в бензиностанция, където му плащат по 5 евро на час. Именно тези сблъсъци с реалността променят много погледа за света на футболиста и му помагат да кали своя характер и да не се предава, въпреки трудностите пред него.

 Има показателен случайпрез януари 2019 г. и е свързан със суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо.

След мач за купата между Аталанта и Ювентус, Госенс се приближава до Роналдо и го пита дали може да си размени фланелката с него. Португалецът обаче е изнервен след загубата на неговия отбор и дори не поглежда към германеца, а само му казва ядосано „Не“.

Гозенс е много разстроен, въпреки че съотборниците му му купуват фланелка на Роналдо и му я подаряват. Като истински германец, обаче, той не пада психически след тази тежка ситуация, а вместо това продължава да играе все по-добре.

Сега Гозенс вече е облъчен от прожекторите. И на него в Германия и вм Европа вече гледат по друг начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай