Бенфика плаши Ювентус: Ще вкараме гол

Бенфика плаши Ювентус: Ще вкараме гол | StandartNews.com

В Ювентус не знаем какво е страх, коментира Антонио Конте

Торино. Наставникът на Бенфика Жорже Жезус заяви категорично, че неговият отбор трябва да вкара гол при гостуването си срещу Ювенту, ако иска се класира за финала на Лига Европа.

В първия полуфинален мач преди седмица португалците спечелиха с 2:1, а тази вечер двата тима излизат един срещу друг в реванша в Торино.

"Убедените сме, че трябва да вкараме гол. Разполагаме с футболистите, които могат да направят това. Благодарение на тях можем да мислим за офанзивен подход към двубоя. В Ювентус знаят колко добре може да напада Бенфика. Тактиката на Ювентус не е нещо, с което сме свикнали, така че трябва да измислим различен подход, за да спрем италианците. Знаем, че ни очаква труден двубой. Бенфика има предимството, че спечели първия мач, но няма да изневерим на стила си въпреки това. За да стигне дотук, Ювентус е показал, че е страхотен отбор. Но ние знаем как да влизаме в големите битки" заяви на пресконференцията преди двубоя Жезус.

Неговият колега начело на "старата госпожа" Антонио Конте заяви, че неговият отбор не познава значението на думата "страх".

"Едно е ясно, не знаем какво означава страх. Знаем какво означава думата уважение спрямо опонент. Срещу Бенфика ще покажем уважение, каквото бихме показали и ако срещнем тим от Серия Б. Но думата "страх" не присъства в нашия речник. Ние сме на приключение, вълнуващо приключение. Концентрираме се върху това, знаейки че заслужаваме да играем на полуфиналите в Лига Европа. Трябва да подходим с вълнение и ентусиазъм. Феновете заслужават да ни видят как печелим, след като в последните 11 години гледат други тимове по европейските финали", коментира Конте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай